GRUP DE LECTURA

La Ràbia i sòcies del Crac! han programat un grup de lectura per tractar temes candents i actuals a través de lectures molt interessants!

Comencem amb “Las Malas” de Camila Sosa Villada.

Camila Sosa Villada és una escriptora, actriu i dramaturga argentina que, des del 2009 en aquí ha tocat tant teatre i televisió com cinema, ha escrit tant poesia com novel·la i més d’un assaig i un conte.

De tota la seva producció multidisciplinar destaca la publicació de “Las Malas” l’any 2019, un llibre traduït a diversos idiomes i premiat; tot i que no més rellevant per això sinó pel seu contingut.

Aquesta novel·la relata les vivències d’un grup de prostitutes travestis que exerceixen l’ofici als carrers de Córdoba (Argentina).

La pròpia escriptora forma part de l’escrit amb un rol pràcticament protagònic. De fet, la història inicia amb la seva infància, les seves vivències com a travesti dissident a un poble petit i la seva arribada a Córdoba i al parque Sarmiento, on coneix aquest grup de prostitutes que l’acompanyen la resta de la història.

A les 280 pàgines del llibre es poden trobar escenes de tot tipus: tant còmiques com dramàtiques, tant violentes i cruentes com curoses i plenes de sororitat. Cal destacar, però, que les seves escenes estan, sobretot, plenes d’una alta càrrega política.

L’autora aconsegueix, amb un estil narratiu creatiu i entenedor, convertir la novel·la en una barreja d’aquest estil amb l’autobiografia, la fantasia i l’assaig.

Martina Silva Arnaud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *