El CRAC iniciarà un cicle de feminismes al llarg del mes de març

cicle2

El CRAC se sumarà a la vaga del proper 8 de març, una vaga general de caire feminista convocada per diversos col·lectius i sindicats, i que, segons el manifest, “va més enllà del què s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida”.

Així doncs, el centre d’alternatives culturals donarà suport a aquesta vaga feminista, tancant el mateix dia 8 de març i donant suport a les activitats que es desenvolupin al llarg de la jornada a la ciutat. Per conèixer els motius de la vaga i tota la informació relativa, el CRAC farà difusió a través de les xarxes, i també disposarà de material sobre la jornada al propi centre.

En paral·lel al suport a aquesta convocatòria de vaga, el CRAC i diverses entitats, entre ells, les entitats que hi col·laboren habitualment, han organitzat un cicle feminista que constarà de diverses activitats de caire reivindicatiu, formatiu i lúdic.

Pel divendres, 9 de març, l’Associació Juvenil Musical La SoniK organitzarà al CRAC una festa feminista, que serà amenitzada exclusivament per punxadiscs dones. El diumenge, dia 10, l’Assemblea Feminista de Rubí passarà la pel·lícula “Pan y Rosas”, amb un cinefòrum posterior. Per dissabte, 17 de març, els monitors i monitores de l’esplai Mube realitzaran activitats en el marc d’un eix d’animació que està treballant FundEsplai. Finalment, el diumenge, 18 de març, de 10h a 12h, s’organitzarà una Master Class d’autodefensa adreçat a dones (les inscripcions estan obertes a la web del CRAC: https://cracrubi.com/cursos-i-tallers/autodefensa/). Per la seva banda, Rubí d’Arrel començarà una recerca de fotografies per destacar i reivindicar el paper de la dona en el món rural.

Des del CRAC es fa una crida a tot el teixit associatiu rubinenc a sumar-se al cicle de feminismes, ja sigui participant de les activitats que es realitzaran des del centre, o bé proposant noves activitats des de qualsevol àmbit. Fent-se seva una de les afirmacions del manifest de convocatòria de la vaga feminista, el CRAC considera que les dones “formem part de les lluites contra les violències masclistes, pel dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra vida, la justícia social, l’habitatge, la salut, l’educació, la sobirania alimentària i la laïcitat, contra l’extractivisme i els tractats de lliure comerç, l’explotació i moltes altres lluites col·lectives”.

Tota la informació relacionada amb la convocatòria de la vaga del 8 de març la podreu trobar en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *